Dacă aerul condiționat din mașina ta nu-ți mai oferă răcoarea după care tânjești, este posibil să fie necesar să faci o reîncărcare cu freon la un service auto specializat.
Dar problema poate veni uneori din altă parte, de exemplu de la un condensator de aer condiționat defect.
Sistemul de aer condiționat, mai ales dacă este automat sau setat într-un anumit mod, este foarte complex și cu atât mai mult dacă vehiculul tău este mai nou. Originile problemei unui aer condiționat care nu mai răcește sunt astfel foarte diverse. Un profesionist în reparații aer condiționat auto de la service-ul auto specializat îți va oferi cu siguranță toate răspunsurile.
Iată ce ar putea descoperi:
– Un nivel de freon prea scăzut;
– O scurgere în rezervorul de freon;
– Un condensator defect;
– Un regulator care nu mai funcționează;
– Senzori care nu mai funcționează.
Reține că o reîncărcare cu freon trebuie efectuată la fiecare 2 până la 4 ani, în funcție de model, sau chiar mai rar pentru modelele de mașini recente.Când aerul condiționat dă doar aer cald sau nu dă deloc, este dificil să detectezi cu exactitate originea problemei. Mai întâi poți porni sistemul de aer condiționat la putere maximă și apoi motorul.
Acum poți efectua următoarele verificări:
– Ascultă cu atenție și detectează orice zgomot anormal. Dacă este cazul, probabil că este cauzat de compresor. Astfel se vor face reparații aer condiționat auto în vederea rezolvării acestei probleme, ajungând până la înlocuirea compresorului.
-Verifică dacă anumite mirosuri neplăcute îți invadează mașina. Dacă acesta este cazul, poate exista o scurgere care trebuie reparată, va trebui să schimbi filtrul de habitaclu în același timp.
– Dacă aerul condiționat nu îți mai dă aer rece, mergi la service-ul auto specializat pentru ca mecanicul să verifice întregul sistem și să facă reparații aer condiționat auto. El va verifica nivelul gazului frigorific și starea circuitului. În general, trebuie să verifici sistemul de aer condiționat la fiecare 2 ani. Ca regulă generală, înlocuirea filtrului de aer condiționat este suficientă pentru a restabili sistemul de aer condiționat dacă aerul condiționat nu mai funcționează corect.
Mirosul urât eliberat odată cu pornirea aerului condiționat poate proveni și de la o scurgere de freon. Și se poate întâmpla ca gazul să ajungă în circuitul de aer prin filtrul de polen.
Nu aștepta prea mult ca să rezolvi problema mirosului emanat la pornirea aerului condiționat pentru că inhalarea particulelor nu este bună pentru sănătatea ta (mai ales dacă ai astm). Dacă mirosurile persistă, este pentru că sistemul de ventilație este saturat cu murdărie microbiană. Nu ezita să apelezi la un specialist în reparații aer condiționat auto care va face toate verificările necesare.
Tipul de reparație care trebuie făcută depinde de problema exactă descoperită la sistemul de aer condiționat. În primul rând, trebuie să duci mașina la un mecanic profesionist, specializat în reparații aer condiționat auto de la service-ul auto. Mecanicii auto sunt profesioniștii pe care ți-i recomandăm pentru a verifica cu atenție instalația de aer condiționat.
După diagnosticare, atunci când mecanicul auto detectează cauza problemei de aer condiționat, îți poate oferi în sfârșit o soluție, respectiv tipul de reparații aer condiționat auto necesare.
Dacă este doar o problemă de scurgere de freon, care se întâmplă la fiecare doi ani, trebuie doar să-l reîncarci pentru a-l face să funcționeze din nou. Operația de reîncărcare durează între 2 și 3 ore. Aceasta implică următoarele reparații aer condiționat auto:
– Verificarea nivelului curent al lichidului de aer condiționat;
– Verificarea etanșeității circuitului și prevenirea scurgerilor;
– Epurarea sistemului;
– Încărcare cu freon a instalației de aer condiționat;
– Testarea funcției de aer condiționat.
În cazul în care problema provine din defecțiunea unei piese, mecanicul auto va proceda la repararea sau înlocuirea piesei respective. Compresorul de aer condiționat, piesă centrală, este adesea responsabil pentru funcționarea defectuoasă a acestuia. Dacă mecanicul auto va observa că problema vine de acolo, te poate sfătui să o înlocuiești. Operațiunea se desfășoară în trei etape. În primul rând, circuitul de aer condiționat este golit. Al doilea pas este dezasamblarea compresorului uzat și în final, se va monta piesa nouă. Bineînțeles că genul asta de procedură va fi mai costisitoare, întrucât va cuprinde și prețul piesei înlocuite.
Dincolo de aceste reparații aer condiționat auto, trebuie să știi și cum să întreții sistemul de răcire a mașinii. Orice mecanic profesionist de la service-ul auto specializat îți va da și niște sfaturi avizate, precum cele de mai jos:
– Oprește aerul condiționat cu câteva minute înainte de a opri motorul mașinii;
– Dacă mașina ta a stat mult timp la soare, lasă aerul cald să iasă pe geamuri înainte de a porni aerul condiționat;
– Când pornești aerul condiționat, crește puterea treptat.
În fiecare an, circuitul va trebui verificat și curățat cu un produs antibacterian, de către un profesionist pe care îl găsești negreșit la un service auto specializat cum este service-ul nostru Mecatronics din Alba Iulia.
Acestea sunt primele simptome pe care trebuie să le iei în considerare și neapărat să mergi la un service auto avizat. Echipa noastră efectuează reparații mecanice pentru toate tipurile de motoare și branduri auto, suntem pasionați și dedicați automobilelor.
Realizăm lucrări de mecanică de orice complexitate din care enumerăm câteva:
Toate servisările se realizează în urma unei constatări și a unei analize corecte a mașinii. Întotdeauna vom oferi soluția cea mai avantajoasă pentru client, și te vom sfătui după caz, care este cea mai bună soluție tehnică pentru ați repara mașina.
Pentru toate lucrările realizate și toate piesele achiziționate prin Service Mecatronics Alba Iulia, se oferă garanție conform legilor în vigoare.
Mulțumirea clienților noștri este o prioritate pentru noi, deoarece privim lucrurile pe termen lung și știm că un client mulțumit va reveni și ne va recomanda prietenilor săi.
Luni | 08:00 – 17:00 |
Marți | 08:00 – 17:00 |
Miercuri | 08:00 – 17:00 |
Joi | 08:00 – 17:00 |
Vineri | 08:00 – 17:00 |
Sâmbătă | închis |
Duminică | închis |
folosind aplicația preferată